Véletlenszerű kép

ÜDVÖZÖLJÜK HONLAPUNKON!Egyesületünk 1888-ban alakult meg, Diósjenői Tűzoltó Egylet néven. Tagjai vagyunk a Nógrád Megyei Tűzoltószövetségnek. Jelenlegi taglétszámunk 55 fő. Az egyesület működésében nem volt törés, feladatát a technikai eszközök minőségi javulásával szakszerűbben és hatékonyabban látja el. Az önkormányzat 1999-ben vásárolt egy IFA középkategóriájú gépjárműfecskendőt. Sajnos már húsz éves. Felmálházása (apró hiányosságokkal) a sikeres pályázatok által történik. A fecskendő beszerzése előtt Zsuk típusú gépjárművel rendelkezett az egyesület. 2009-ben vásároltunk egy Mitsubishi L200-as terepjárót ami erdőtüzes gépjárműként üzemel. A szertárunk fűtött, iroda és fürdő tartozik hozzá. A fecskendő megléte óta beavatkozásaink között volt lakóház, erdő, száraz fű, bozót tüzének oltása stb. Ezek nagy részét önállóan számoltuk fel. Segítjük egymás munkáját a balassagyarmati, a váci hivatásos tűzoltókkal és a rétsági és nógrádi tűzoltó egyesülettel is.

2013-ban ünnepeltük fennállásunk 125. évfordulóját.A jövőre nézve bízunk benne: ha szükség lesz ránk, segíteni tudunk a bajban.Kabai Lajos

nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester

önkéntestűzoltó-parancsnok
Rendkívüli közgyűlés


  09 03 2019 - 21:16:08 | Piktor

Tisztelt tagjaink, támogatóink illetve követöink!

A mai rendkívüli közgyűlésünkön dr. Hugyecz Renáta elnöki tisztségéről lemondott de egyesületi tagságát megtartotta. Az egyesület ezért új elnököt választott. A tagság elnöknek Kabai Lajost javasolta akit egyhangúlag támogatunk. Továbbá jogszabályváltozás miatt új parancsnokot is választottunk. Illetve két vezetőségi tagot is megválasztottunk.

A változott tisztségek:

Az egyesület elnöke Kabai Lajos.
Parancsnok Szaszovszki János.
Parancsnok-helyettes Kosdi Kálmán.
Ellenőrző bizottság elnöke Varga Ferenc.
Ellenőrző bizottsági tag ifj. Klúcsik István.

Hozzászólás kikapcsolva


Rendkívüli közgyűlés


  25 02 2019 - 11:11:59 | Piktor
Hozzászólás kikapcsolva


Kéménytűz


  18 01 2016 - 09:58:38 | Piktor

Délelőtt 7:30-kor riasztották egyesületünket Diósjenőn a Haladás utcában egy családi ház kéménytüzéhez. Egységünk kié...

Közzétette: Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület – 2016. január 18.Kéménytűz a Haladás utcában


  18 01 2016 - 09:27:00 | Piktor

Délelőtt 7:30-kor riasztották egyesületünket Diósjenőn a Haladás utcában egy családi ház kéménytüzéhez. Egységünk kiérkezése után a rétsági hivatásos tűzoltók is megérkeztek. A gyors beavatkozásnak köszönhetően anyagi kár nem keletkezett. Személyi sérülés nem történt.


Hozzászólás kikapcsolva


2014. évi közgyűlés


  31 03 2014 - 11:57:29 | Piktor


Hozzászólás kikapcsolva


Bozóttűz 2014.01.12.


  12 01 2014 - 11:05:20 | Piktor9 óra 23 perckor kaptuk az értesítést miszerint Diósjenő és Nógrád közt a vasúti átjárótól kb. 150 méterre bozótos ég. Kiterjedése nem ismert. Kiérkezve egy sűrű bozótos égett amit a viharos szél erősen táplált. A helyszínre vonult még a rétsági hivatásos egység is. Közös erővel 1 darab "D" sugárral és kéziszerszámokkal eloltottuk a tüzet.

Kosdi Kálmán fotói

Hozzászólás kikapcsolva


Árvizi védekezés 2013


  11 06 2013 - 11:13:09 | Piktor

Egyesületünk részt vett az árvizi védekezési munkákban. Két napot Vácott segítettünk majd három napot Nagymaroson és Verőcén védekeztünk illetve szivattyúztunk. A tagok közül jelen voltak Túrócziné Zsolna Andrea, Szosznya Krisztina, Kosdi Kálmán, Donkó Kristóf, Varga Dániel, Kabai Lajos és Varga Ferenc(Piktor). Köszönjük az áldozatkész munkájukat!
Hozzászólás kikapcsolva


Nógrád Megyei Tűzoltónap


  12 05 2013 - 10:33:06 | Piktor

A Börzsöny gyönyörű hegyvonulatainak lábánál, Diósjenőn találkoztak május 11-én Nógrád megye önkéntes és létesítményi tűzoltói, hogy tűzoltóversennyel és bemutatókkal tisztelegjenek védőszentjük, Szent Flórián emléke előtt. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nógrád Megyei Tűzoltószövetség, Diósjenő Község Önkormányzata és az idén 125 éves Diósjenői Tűzoltó Egyesület közös szervezésében megvalósult tűzoltónapra a versenyzők és családtagjaik mellett sok-sok helybéli és távolabbi érdeklődő is ellátogatott. A rendezvényen a legmagasabb szinten képviseltette magát a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség, és a határ másik oldalán működő szlovákiai Nagykürtösi Járási Tűzoltószövetség is.

A tűzoltónap megemlékezéssel és koszorúzással kezdődött a község tűzoltószertára előtt, majd felvonulással folytatódott, amelynek során a résztvevő csapatok, a hozzátartozók, és a meghívott vendégek átvonultak a versenynek helyt adó sportpályára. S bár az időjósok egész napos ismétlődő esőt, olykor viharokat és hideg időt ígértek e napra, úgy látszik, végül az égiek is kegyeikbe fogadták Szent Flórián földi seregét, mert egy kis csöpögő eső után végül szikrázó napsütés várta a rendezvény résztvevőit.A sportpályán Tóth János, a hegyek között megbúvó kis falu polgármestere köszöntötte a megjelenteket, kifejezve örömét, hogy a nyugat-nógrádi település láthatja vendégül az idén a megye tűzoltóit. Ezután Balla Mihály országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, felidézve Prométheusz és Szent Flórián életét, hősies helytállásukat, méltatva máig ható emléküket. Ezt követően Berecz György tű. alezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője köszönte meg az önkéntes tűzoltók áldozatos és nem éppen veszélytelen munkáját, külön is kiemelve, hogy az igazgatóság a katasztrófavédelmi őrsök ez évi megnyitása után az önkéntes tűzoltó egyesületek munkájának, fejlődésének segítésére fog összpontosítani. A megnyitóünnepség végén Fábián János tű. alezredes, a megyei tűzoltószövetség elnöke ismertette a további programot és a tűzoltóverseny lebonyolításának menetét.

Ezután a település sportpályáján tűzcsapszerelésben és kismotorfecskendő-szerelésben mérte össze ügyességét a résztvevő mintegy 30 csapat. A tűzcsapszerelés során egy nagyjából száz méter hosszú tömlőrendszert kellett minél rövidebb idő alatt kiépíteniük a hatfős csapatoknak, majd azon át egy tűzoltókocsiból vagy egy felbőgő szivattyúból érkező nagynyomású vízzel eltalálni a céltáblát.

A nagyon jó hangulatú, közel háromórás verseny után finom gulyás, majd szórakoztató műsor és látványos mentőkutyás bemutató várta a résztvevőket. Ameddig a versenybírók az elért eredményeket összesítették, addig a bemutatón a Cserhát Mentőkutyás Egyesület barátságos négylábúi azonnal belopták magukat a közönség, és legfőképpen természetesen a gyermekek szívébe. Végül az eredményhirdetésen sok-sok kupa talált gazdára, volt, amelyik olyan egyesülethez került, ahol már évtizedek óta gyűjtögetik őket szorgosan, és volt olyan csapat is, amelyik alapvetően gyermekekből és tinikből állt, amely a legfőbb garancia a tűzoltóeszmék és az önkéntes tűzoltó mozgalom továbbélésére, további fejlődésére, az utánpótlás biztosítására.

Renner Péter

(2013. május 12.)

Forrás:Lánglovagok.hu
A versenyen készült képek elérhetőségei:

Fuko képei

Fuko képei 2.

Csiga képei

Hozzászólás kikapcsolva


Tűz a Katolikus plébánián


  04 08 2012 - 21:35:31 | Piktor

A Katolikus Plébániára a héten zajló tábori eseményekre nem volt meghívásunk, de a mai nap mégis felkérést kaptunk megjelenésre.A Tűzoltó Egyesületünk jelzést kapott, hogy egy helység és a benne lévő tárgyak égnek. Szerencse, hogy ez a tűz nem éjszaka keletkezett. Az egyik egyesületi tagunk észlelte a felszálló füstöt. A gépjárműfecskendőről szerelt egy "C" sugárral eloltotta az egység a tüzet és megakadályozta a tűz továbbterjedését a tetőszerkezetre.Köszönet a civil embereknek, akik részt vettek a munkában. Sajnos így váltunk részeseivé ennek a tábori eseménynek.

Kabai Lajos
Diósjenő ÖTE


A képre kattintva galéria nyílik megFotók: Hustyava Zoltán-diosjeno.huHozzászólás kikapcsolva


Tűzoltóverseny Diósjenő 2000.06.03.


  01 12 2011 - 16:18:17 | Piktor

Képek egy régi tűzoltóversenyről

Hozzászólás kikapcsolva


306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet a levegő védelméről


  24 03 2011 - 12:53:23 | Piktor

A hulladék nyílt téri, vagy a hulladékok égetéséről rendelkező dokumentum letöltése

Hozzászólás kikapcsolva
Hírkategóriák